Gradsko vijeće Popovače o pješačkim stazama

Vezano uz sigurnost prometovanja na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Popovače aktualizirani su i upiti vijećnika HDZ-a, Katarine Uremović i Ivice Kesera.

Vijećnicu Katarinu Uremović zanimalo je kada će se početi graditi pješačka staza u naselju, a temeljem prijedloga Mjesnog odbora Potok.

Gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru je istaknuo kako je svjestan nedostatka pješačkih staza, odnosno njihovog lošeg stanja na pojedinim dionicama te je pojasnio kako je prioritet Grada da se iste grade i obnavljaju sukladno potrebama na frekventnijim lokacijama, a sukladno financijskim sredstvima kojima Grad raspolaže.

„Jasno da je i Potok naselje koje također treba pješačku stazu, no u ovom času možemo reći da će se to rješavati u onom času kad nam to financijska sredstva dozvole. Ove godine smo u proračunu predvidjeli sredstva za izradu projektne dokumentacije za Sredaniju i mislim da smo već pokrenuli određene postupke kako bi se tijekom godine dobila građevinska dozvola.“

Vijećnik Ivica Keser gradonačelnika je pitao hoće li što biti s izgradnjom pješačke staze u Podbrđu i kada.

Gradonačelnik Mišković u odgovoru je potvrdio kako je u ovogodišnjem proračunu dio sredstava isplaniran i za taj projekt. „Ideja je da se ta pješačka staza realizira u dva proračunska razdoblja, a svakako ćemo ove godine raspisati natječaj za izgradnju prve faze. Budući da nije predviđena fazna radnja stavit ćemo duži vremenski rok i tako riješiti da u 2022. i 2023. isfinanciramo pješačku stazu koja je isprojektirana u jednom dijelu naselja Podbrđe. “

Uskoro će se stoga donositi i novi rebalans proračuna, jer sredstva koja su predviđena nedostatna su za realizaciju projekta.