Dodijeljene godišnje nagrade za arhitekturu u 2021. godini

U atriju Arheološkog muzeja u Zagrebu prošlog tjedna dodijeljene su godišnje nagrade za arhitekturu Udruženja hrvatskih arhitekata.

U ugodnoj atmosferi otvorena je Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitekata i arhitektica u 2021. godini. Dobitnici nagrade “Viktor Kovačić” za životno djelo su Renata Waldgoni i Andrej Uchytil. Arhitekti Iva Letilović i Igor Pedišić dobitnici su nagrade “Viktor Kovačić” za najuspješnije arhitektonsko ostvarenje u 2021. godini za Providurovu palaču u Zadru.  Davor Bušnja dobitnik je nagrade “Drago Galić” za ostvarenje na području stambene arhitekture, za Kuću dide Marka u Trogiru, dok je nagrada “Bernardo Bernardi” za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja u 2021. godini dodijeljena Miji Roth Čerini i Tončiju Čerini za Centar za posjetitelje i vidikovce Lonjskog polja. Nagrada “Neven Šegvić” za publicistički, kritički, znanstveno-istraživački i teorijski rad na području arhitekture u 2021. godini dodijeljena je Andriji Rusanu za časopis Oris.

Radove je ocjenjivao stručni žiri u sastavu: Krešimir Damjanović, Vjekoslav Gašparović, Krunoslav Ivanišin, Paula Kukuljica, Dinko Peračić, Vanja Rister (predsjednik), Rosa Rogina i Mojca Smode Cvitanović.