Uručena priznanja i zahvale za Književni i Likovni pleter SMŽ

U organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga SMŽ u Sisku su 17. svibnja uručena priznanja i zahvale za sudjelovanje na natječajima koje je raspisala Zajednica, a riječ je o natječajima za književni i likovni pleter SMŽ.

Na natječaj se prijavio veliki broj književnika i likovnjaka koji su ponovno dokazali da umjetnički izričaj ne poznaje zapreke te da živi i opstaje bez obzira na trenutne okolnosti koje mu ne idu u prilog.

Na ovaj 3. Susret književnika, sa svojom poezijom ili prozom prijavilo ih se ukupno, a dobitnici “Književnog pletera Sisačko-moslavačke županije” za 2021. godinu su: Sanja Feltrin i Dario Sorgent za najbolje pjesničko ostvarenje,  Ljiljana Brković Zorčić za najbolje prozno ostvarenje, Marin Kos za najboljeg mladog autora te Antun Lukšić za promicanje zavičajnih vrijednosti SMŽ.

Za likovni pleter prijavilo se 45 umjetnika iz Likovnog društva „Moslavački krug“ Popovača, SULIKUM-a Sisačke udruge likovnih umjetnika, PULS-a „Moslavački štrk“ i Petrinjske udruge likovnih umjetnika PETRIART.

Dobitnik “Likovnog pletera Sisačko-moslavačke županije” za 2021. godinu za najuspješniju likovnu udrugu je Petrinjska udruga likovnih umjetnika PETRIART, a pojedinačno za za najuspješnije likovno djelo autoru pojedincu  Likovni je pleter dobila Jasna Mihalić, dok je onaj za najuspješnije trodimenzionalno djelo dobio Zlatko Mikloš.

Stručno povjerenstvo Božica Brkan i Miroslav Mićanović odabrali su najbolje književnike, a Aleksandra Goreta i Branimir Pešut najuspješnije likovnjake.

Priznanja i zahvalnice najboljima uručili su predsjednica Zajednice Ivanka Roksandić i zamjenik župana Mihael Jurić.