U srednjim školama Sisačko-moslavačke županije učenicima dostupno 1435 upisnih mjesta

Ovoga tjedna počele su prijave za upis u I. razred srednje škole u školskoj godini 2022./2023..

Učenici se prijavljuju i upisuju u I. razred srednje škole elektroničkim putem preko mrežne stranice Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole https://srednje.e-upisi.hr na temelju natječaja za upis koji raspisuju i objavljuju škole.

Obrazovni programi mogu se prijavljivati od 25. do 28. lipnja. Dodatni ispiti i provjere održavat će se od 29. lipnja do 4. srpnja, a konačne ljestvice poretka bit će objavljene 9. srpnja. Natječaj za upis učenika škole moraju objaviti najkasnije do 20. lipnja na svojim i mrežnim stranicama osnivača.

Učenici koji se ne upišu u ljetnom upisnom roku, moći će to učiniti u jesenskom, za koji prijave u sustav i prijave obrazovnih programa počinju 20. kolovoza, a konačni rezultati upisa bit će objavljeni 27. kolovoza.

Na području naše županije 15 je srednjoškolskih ustanova kojima je osnivač Sisačko-moslavačka županija. Ukupno je to 1435 upisnih mjesta. Na području Kutine, u Srednjoj školi Tina Ujevića Kutina je 106, a Tehničkoj školi Kutina 108 upisnih  mjesta. U Srednjoj školi Novska ima mjesta za upis 104 budućih srednjoškolca.

Što se tiče Siska, Ekonomska škola Sisak ima 72, a sisačka Gimnazija 120 mjesta. Industrijsko-obrtnička škola  Sisak upisuje 84 učenika, Srednja škola Viktorovac 158, Strukovna škola 160, a Tehnička škola Sisak 128 netom završena osnovnoškolca. U Srednjoj školi Glina 80 je upisnih mjesta, u Srednjoj školi Ivana Trnskoga Hrvatska Kostajnica također 80 mjesta, u Srednjoj školi u Topuskom 84 su mjesta za upis, a u Srednjoj školi Petrinja 106.

Na području naše županije i dvije su Glazbene škole, ona u Novskoj upisuje 10, a Glazbena škola Frana Lhotke u Sisku 21 učenika. Također, Glazbena škola u Sisku upisuje i 14 učenika u pripremno obrazovanje u trajanju od 2 godine.