Sutra počinje 12. nacionalna kampanja “Hrvatska volontira”

Od 11. do 14. svibnja održava se dvanaesta nacionalna kampanja Hrvatska volontira, a kojoj se priključilo  179 organizatora volontiranja, od čega 12 s područja Sisačko-moslavačke županije.

S područja Kutine to su Zaklada Sandra Stojić, Udruga umirovljenika Petrokemije Kutina i KUD „Repušnica“, s područja Popovače OŠ Zorke Sever, a s područja Velike Ludine KUD „Mijo Stuparić“.

Oni organiziraju niz edukativnih, zabavnih i humanitarnih aktivnosti, te pozivaju sve zainteresirane građane da im se pridruže.

Kampanju s temom Snaga volontiranja za otpornost i održivu budućnost, organizira Hrvatski centar za razvoj volonterstva i volonterski centri u Hrvatskoj, u partnerstvu s Hrvatskim Crvenim križem, Mrežom mladih Hrvatske i Savezom izviđača Hrvatske.

Kako bi se istaknuo potencijal za društveni razvoj koji se oslobađa volontiranjem kada se povežu građani i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora, ovom manifestacijom nastoji se potaknuti što veći broj građana i organizacija iz cijele Hrvatske na uključivanje u različite društveno korisne aktivnosti i time promovirati vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca.

Ovogodišnja manifestacija Hrvatska volontira, kao i svake godine, želi promovirati značaj i dobrobiti  volontiranja za razvoj društva. Ove godine, prateći Europsku godinu mladih, naglasak je stavljen na potencijale i snagu sustavnijeg angažmana mladih u suočavanju s izazovima prirodnih i društvenih kriza kao što su klimatske promjene, COVID-19, nasilje, ratovi i veliki priljev izbjeglica.

Detalji o aktivnostima te provedbi ovogodišnje kampanje dostupni su na internetskoj stranici www.hrvatska.volontira.vcz.hr .