Općina Velika Ludina proslavu svojeg Dana planira vratiti na Miholje

Nakon deset godina Općina Velika Ludina svoj bi Dan trebala ponovno slaviti 29. rujna – povodom zaštitnika župe sv. Mihaela Arkanđela.

Donošenje Odluke o proslavi pred vijećnicima, čiji je to bio i prijedlog, naći će se na 10. sjednici, koja je sazvana za 11. svibnja.

Kako je pojasnio načelnik Dražen Pavlović, proslava je bila pomaknuta na 1. rujna zbog inicijative od strane voćara koji su željeli da se jabuci, kraljici voća na ludinskom području, da na važnosti. Uz proslavu Dana općine tako je godinama održavana i manifestacija „Jabuka crvenika“ s kojom je i započinjala službena berba jabuka na ovom području.  

„To je imalo nekog efekta i to se dosta razvilo, ali evo, kroz sve te godine mi imamo osjećaj da ljudi još uvijek smatraju kako je Dan općine za Miholje i svi pitaju kad će biti Miholje i što će se održati tako da smo mi, kao predstavnici Općine, ali i Vijeće, razmišljanja da opet vratimo Dan općine za Miholje. Svi smo suglasni s tim da je to bolje rješenje iako je vrijeme za 1.9. nešto ljepše nego krajem 9. mjeseca, ali tradicija se i dalje pamti i Ludina se veže uz Miholje.“

Nakon dvije pandemijske godine u kojima su se manifestacije održavale u posebnim okolnostima, vodstvo Općine nada se kako će ova promjena biti dobro popraćena, te već sada planira bogat program za tu prigodu.