Obilježena 25. obljetnica uspješnog rada UDVDR Popovača

Popovački Ogranak Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata održao je skupštinu na kojoj je obilježena 25. obljetnica uspješnog rada Udruge.

Ogranak je osnovan 1996. godine, no zbog nepovoljne epidemiološke situacije prošle godine Udruga nije bila u mogućnosti organizirati obilježavanje te je ono održano u okviru ovogodišnje skupštine, obrazložio je predsjednik Ljubomir Fridrih koji je predsjedništvo Udruge preuzeo 2008. godine.

Kao najznačajnije aktivnosti kroz kontinuirani 25- godišnji rad, Fridrih je istaknuo organizaciju Županijskih braniteljskih igara, organizaciju prvog turnira u Paint ballu na ovom području, kao i održavanje braniteljskog susreta pod nazivom „Zajedno u ratu, zajedno u miru“ po svim naseljima Grada Popovače. „U okviru predstavljanja najistaknutijih trenutaka kroz proteklih 25 godina svakako valja naglasiti pripremu likovne kolonije i donaciju svih nastalih radova Zakladi za djecu Hrvatske. Uz Središnjicu i Podružnicu organizirana su ljetovanja za djecu naših branitelja, dodjela stipendija te osigurana nabava računala za djecu u potrebi“- naglasio je predsjednik te podsjetio da je UDVDR Ogranak Popovača potpisao povelje o suradnji sa ograncima iz Donje Stubice i Siska te sa Klubom žena sudionica Domovinskog rata SMŽ. Na začetke rada Ogranka u okviru ovog susreta podsjetio je prvi predsjednik Željko Greman, te su dodijeljene zahvalnice članovima i gostima među kojima su na jubileju članovima popovačkog UDVRD-a čestitali gradonačelnik Josip Mišković i predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec. Na skupštini je pored godišnjih izvješća i planova, usvojena i odluka o osamostaljenju Popovačkog ogranka UDVDR.