Nova podrška poljoprivrednicima s područja Sisačko-moslavačke županije

Sisačko-moslavačka županija nastavlja snažnu suradnju s Ministarstvom poljoprivrede s ciljem razvoja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i poljoprivredne proizvodnje. 10 svibnja dodijeljeno je stoga 12 novih ugovora korisnicima s područja naše županije iz mjera Programa ruralnog razvoja. Ugovore, vrijednosti veće od 4 milijuna kuna, korisnicima je uručila ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Oni se prvenstveno odnose na razvoj stočarstva, potpore za mlade poljoprivrednike, proizvodnje proizvodnih kapaciteta, nabavu poljoprivredne opreme te povećanje broja goveda.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković zahvalila je županu Ivanu Celjaku na zalaganju za poljoprivredne proizvođače, stočare, ratare te voćare kao i za doprinos za veći broj prijavitelja na mjere potpore koje Ministarstvo daje za područje Sisačko-moslavačke županije. Istaknula je potencijale koje ima naša županija, a uz podršku Vlade RH, posebno u razvoju infrastrukture osnažit će se proizvođači s ovoga područja i u konačnici omogućiti stvaranje jakog hrvatskog prehrambenog lanca.

Župan Ivan Celjak tom je prilikom istaknuo važnost dobre suradnje s resornim Ministarstvom i Vladom Republike Hrvatske, posebice nakon katastrofalnih potresa gdje je potreban snažan poticaj razvoju cjelokupnog gospodarstva, a time i poljoprivrede: “Dobre vijesti su ugovori i sredstva koja su osigurani za naše poljoprivrednike. Nažalost, mnogi od vas su stradali u potresu, odnosno vaša gospodarstva su stradala u potresu, imate štete što vam onemogućuje, odnosno umanjuje poljoprivrednu proizvodnju. Siguran sam da će ova sredstva biti iskorištena i za izgradnju novih kapaciteta koje su potrebni i za poljoprivrednu proizvodnju i držanje stoke, ali isto tako i za povećanja stada, odnosno za povećanje broja goveda, odnosno za sve ono što je potrebno.”

Po završetku dodjele Ugovora župan je u pratnji ministrice Vučković obišao i zaposlenike Ministarstva koji svakodnevno operativno rade s poljoprivrednicima s područja Sisačko-moslavačke županije.

U sjedištu Sisačko-moslavačke županije održan je i radni sastanak župana sa suradnicima i ministricom Vučković te Jelenom Đugum, ravnateljicom Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede te Goranom Lipavić, ravnateljem Uprave za potpore poljoprivrede i ruralnom razvoju te Frankom Vojnović, glavnom savjetnicom u Ministarstvu kako bi se detaljnije razgovaralo o projektima, investicijama i mjerama za razvoj ruralnih područja te poticanju danjeg razvoja stočarstva, ratarstva i poljoprivredne proizvodnje općenito.