Iz Policijske bilježnice

U ponedjeljak, 9. svibnja oko 23.35 sati u mjestu Grabrov Potok, općina Velika Ludina, policijski su službenici pokušali zaustaviti osobno vozilo kutinskih registracija koje se nije zaustavilo na zvučne i svjetlosne signale službenog vozila. Po zaustavljanju utvrđeno je da vozilom upravlja 22-godišnjak s područja Popovače. Uhićen je te je izvršenom provjerom utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 0,68 promila. Do otriježnjenja je smješten u posebne prostorije nadležne policijske postaje, a zbog počinjenih prekršaja protiv njega slijedi izvješće o počinjenom prekršaju.

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Kutine zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Naime, istraživanjem je utvrđeno da je od početka ožujka ove godine na zagrebačkom području nabavljao marihuanu u većim količinama koju je potom prepakiravao u manje paketiće te istu prodavao na kutinskom području. Po nalogu suda, obavljene su pretrage doma i drugih prostorija kod 65-godišnjaka, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto šest paketića sa 12,45 grama droge marihuane, te dvije digitalne vage sa tragovima marihuane. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zbog počinjenih kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama, osumnjičeni će uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Jučer, 9. svibnja, u 9.50 sati u Sisačkoj ulici u Popovači, policijski službenici su zaustavili osobni automobil kutinskih registracija kojim je upravljao 63-godišnjak s područja Popovače, a u vozilu se nalazila i 52-godišnjakinja. Oni su prevozili osam kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija RH, dok su u obiteljskoj kući posjedovali još tri kilograma sitno rezanog duhana. Duhan im je oduzet, a protiv osumnjičenih nadležnom državnom odvjetništvu slijede kaznene prijave zbog kaznenog djela Nedozvoljena trgovina, dok će nadležnoj carinskoj upravi biti dostavljeni zahtjevi za naplatu trošarina.