Filip Hojnik novi je zapovjednik DVD-a Voloder

DVD Voloder održao je 129. izvanrednu izbornu godišnju skupštinu na kojoj je za predsjednika ponovno izabran Zvonimir Kondres, dok je zapovjednikom imenovan Filip Hojnik.

„Svoj rad u 2021. godini započeli smo aktivno pomažući građanima s područja naše županije unesrećenim u potresu na području Petrinje koji nas je zadesio krajem prosinca 2020. godine“- podsjetio je predsjednik Zvonimir Kondres te među ostalim realiziranim aktivnostima naglasio uspješno obilježavanje Mjeseca zaštite od požara vježbom na temu „spašavanje unesrećene osobe iz automobila te gašenje automobila“.

Tijekom godine Društvo je bilo posvećeno i radu s natjecateljskim desetinama. „Zbog pandemije korona virusa, mnoga natjecanja se nisu održala, tako da smo prisustvovali samo na 3 natjecanje i to s ekipama djece od 6 do 12 godina. Djeca ženska nastupila su na natjecanju u Desnom Trebarjevu i ostvarile 3.mjesto, u Trebovcu – 2. mjesto i u Voloderu – 2. mjesto . Djeca muška nastupila su na natjecanju u Desnom Trebarjevu i ostvarili 13.mjesto, u Trebovcu – 5. mjesto i u Voloderu s dvije ekipe – 3. i 4. mjesto“- naglasio je Kondres te zahvalio djeci i mladeži na uloženom trudu te voditeljima koji su nesebično davali svoje slobodno vrijeme za uvježbavanje natjecateljskih desetina. U mjesecu rujnu DVD Voloder uspješno je organizirao i svoj tradicionalni Memorijal ˝Molnar – Dolenčić˝.

Čestitke novom zapovjedniku i svim članovima na ustrajnosti i trudu, okupljenim članovima na ovogodišnjoj skupštini izrazio je gradonačelnik Josip Mišković. U okviru susreta uručena su priznanja za jubilarne obljetnice aktivnog angažmana članova u ovom društvu.