Tradicionalni susret biskupa i korisnika Caritasove pučke kuhinje

U prostorima Caritasa u Sisku održan je tradicionalni uskrsni susret sisačkog biskupa Vlade Košića s korisnicima Caritasove pučke kuhinje.

Uz biskupa, s korisnicima su se susreli i predstavnice Zajednice žena „Katarina Zrinski“  Sisačko-moslavačke županije i grada Siska koje su tom prigodom u Caritas dostavile donaciju hrane i higijenskih potrepština koje su prikupljene u njihovim ograncima na području cijele županije.

Čestitajući okupljenim korisnicima i djelatnicima sisačkog Caritasa najveći kršćanski blagdan Uskrs, biskup Košić je rekao kako Uskrs nije samo nominalno, već stvarno naš najveći blagdan nade. Ustvrdio je i kako to pokazuje i priroda oko nas koja se budi i kao da nas nosi u neka bolja vremena. Mada su oko nas i ružne stvari, ratovi i potres, ali ipak vjerujemo da se iz svega možemo izbaviti Isusovom pobjedom nad samom smrću. Na kraju biskup je svima zaželio da im Gospodin udjeli blagoslovljen Uskrs, neka bude mira i svega onoga što nam svima treba, a to je da izdržimo, da se ne pokolebamo i da imamo pogled s nadom u bolju budućnost.

Pučka kuhinja trenutno svakodnevno skrbi za više od 170 korisnika među kojima su sada i izbjegli iz Ukrajine smješteni na području grada. Uz to Caritas je u preduskrsnoj akciji redovitim korisnicima podijelio oko 500 paketa namirnica i higijenskih potrepština, a više od 2000 je dostavljeno onima koji se nalaze u stambenim modulima na području pogođenom potresom, između ostalih i 400 je darovano Humanitarnoj udruzi „Ljudi za ljude“ za njihove korisnike.