Održano 21. Moslavačko proljeće

U organizaciji Kulturno-umjetničkog društva „Stružec“ na Uskrsni ponedjeljak tradicionalno je održana 21. manifestacija „Moslavačko proljeće“.
Ovogodišnji program otvorili su svojim nastupom najmlađi članovi KUD-a Stružec, nakon čega su ga obogatili nastupi Pjevačkog zbora Udruge umirovljenika Petrokemije, KUD-a „Mijo Stuparić“ iz Velike Ludine te KUD-a „Luka Ilić-Oriovčanin“ iz Oriovca.

Samoj manifestaciji prethodilo je svečano misno slavlje u crkvi sv. Katarine koje je predvodio p. Mariano Passerini.

U okviru programa 21. Moslavačkog proljeća, KUD Stružec je zahvalio dugogodišnjim članovima na aktivnom angažmanu te brojnim subjektima na podršci u radu. Uz predsjednicu društva Ružicu Podbrežnjak, okupljene je pozdravio i gradonačelnik Popovače Josip Mišković uz kojeg je bio i njegov zamjenik Lovro Miklaužić. „Moslavačko proljeće na određeni način predstavlja presjek svega onoga čime se ovo društvo bavi i na što smo ponosni. Čuvanje tradicije i običaja izuzetno je važno te mi je drago što se sve veći broj mladih uključuje u rad KUD-a, a mi im u tome nastojimo pomagati.“ – rekao je tom prilikom gradonačelnik čestitavši KUD-u „Stružec“ na uspješnoj organizaciji manifestacije nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije.

Brojni posjetitelji prilike su imali razgledati prigodnu izložbu rukotvorina te „Staru hižu“, nedavno obnovljenu etno prostoriju KUD-a Stružec.