Grad Popovača za uskrsnice izdvojio oko 240 tisuća kuna

Grad Popovača je umirovljenicima s prebivalištem na svom području čija ukupna mirovina, uključujući i inozemnu, ne prelazi iznos od 2.500,00 kuna mjesečno te građanima starijima od 65 godina koji nisu korisnici mirovine niti zajamčene minimalne naknade, osigurao isplatu jednokratne novčane potpore- uskrsnice u iznosu od 300,00 kuna.

Grad je za tu namjenu osigurao 240 tisuća kuna, budući da se radi o 800-tinjak korisnika, kako onih po navedenim kriterijima, tako i o stotinjak uskrsnica za obitelji lošijeg imovinskog stanja, potvrdio je gradonačelnik Josip Mišković.

„Smatramo da ljudima koji imaju manja primanja ili su bez njih treba omogućiti dostojanstvenu proslavu Uskrsa stoga smo ove godine promijenili kriteriji kako bi obuhvatili što veću skupinu.“- rekao je gradonačelnik.

Isplata ove jednokratne novčane potpore- uskrsnice započela je početkom mjeseca te će ju do sredine ovoga tjedna dobiti svi korisnici.  

Isplata uskrsnice putem poštanske uputnice vršit će se isključivo u slučaju da osoba nema otvoren tekući račun ili mu je isti u blokadi.