Župan u posjetu OŠ Josipa Kozarca u Lipovljanima

OŠ Josipa Kozarca u Lipovljanima 18. ožujka proslavila je svoj dan, a tim povodom posjetio ju je sisačko-moslavački župan Ivan Celjak sa suradnicima.

Prilika je to bila da podsjeti kako je županija u ovu ustanovu uložila gotovo 10 milijuna kuna kroz nekoliko velikih investicijskih ulaganja poput energetske obnove matične škole gdje je postavljena vanjska i unutarnja hidrantska mreža, izmijenjen pod sportske dvorane, napravljena toplinska izolacija i rekonstrukcija krovišta, izmijenjena postojeća rasvjeta, postavljeni solarni kolektori te nova fasada. Također, uređena je i opremljena školska kuhinja, blagovaonica i popratne prostorije, u školskom arboretumu postavljeno je 200 m šljunčanih staza, a u planu je postavljenje novih 600 m.

Nastava se odvija i kroz pet područnih škola od kojih je energetski obnovljena Područna škola Stara Subocka, a za područne škole Nova Subocka, Kozarice i Piljenice, izrađena je projektna dokumentacija za energetsku obnovu. U tijeku su pripreme za još jednu veliku investiciju, a to je postavljanje nove kotlovnice u matičnoj školi.

OŠ Josipa Kozarca Lipovljani je suvremeno opremljena škola čiji djelatnici na inovativne i kreativne načine prenose učenicima svoja znanja, a posebno se ističu po međunarodnom Erasmus + projektima kojima ostvaruju povezanost i suradnju s nekoliko europskih škola. Škola ukupno broji 333 učenika, 17 razrednih odjela u matičnoj školi i 9 kombiniranih razrednih odjela u područnim školama.

“Sisačko-moslavačka županija ulaže u obrazovanje u svim našim gradovima i općinama u kojima smo osnivači škola, pa tako i u općini Lipovljani. Iako nam je vrlo važno ulaganje u školske ustanove na području županije koje je teško stradalo u potresu, isto tako nam je važno i ulaganje na zapadno slavonskom i moslavačkom dijelu” – zaključio je župan Ivan Celjak.