U Knjižnici i čitaonici Popovača otvorena izložba “Znam da me voliš”

Povodom Dana žena u Knjižnici i čitaonici Popovača otvorena je izložba „Znam da me voliš“ PULS-a „Moslavački štrk“. Riječ je o izložbi u kojoj prevladava roza boja, a svojim djelima oplemenilo ju je 12 autorica i jedan autor.

Kako je tom prilikom naglasila ravnateljica knjižnice Ivana Vlašić, tri su važna razloga zbog kojih je ova ustanova radosna jer je domaćin izložbe. „Ovo je 60-a skupna izložba PLUS-a „Moslavački štrk“ u kojem djeluju većinom članovi s područja Grada Popovače pa joj je drago jer je upravo jedna ustanova s područja Popovače domaćin. Drugi razlog je dan otvorenja, a to je Međunarodni dan žena, a treći je pomalo subjektivne prirode. Naime, članica PULS-a „Moslavački štrk“ je Jadranka Del Ponte, bivša djelatnica i ravnateljica Knjižnice i čitaonice Kutina, tako da su i njezina djela ovdje izložena.“

Da je riječ o već tradicionalnoj izložbi povodom Međunarodnog dana žena potvrdila je Marija Pukec Žigić, predsjednica PULS-a „Moslavački štrk“, no, za razliku od prijašnjih koje su bile gostujuće, ova je organizirana u Popovači, u sredini iz koje je većina ovih autora krenula baviti se umjetničkim radom.

„Ove godine izložba nosi naziv „Znam da me voliš“ jer svi znamo kako je žena voljeno biće, ali i biće koje daje jako puno ljubavi djeci, prijateljima, partneru i ostalima. Upravo smo na taj Međunarodni dan žena željeli poručiti koliko smo svjesne te ljubavi i našeg značenja u društvu, te smo to djelima izrazile. Naziv je nastao sasvim slučajno, jer mi se dosta povodimo emocijama i tako smo zapravo i stvorile ovu priču.“ – rekla je predsjednica udruge te je u znak suosjećanja na žene u Ukrajini i žrtvu koju one podnose, podsjetila kako svi trenuci u život žene, nažalost, nisu lijepi.

Čast otvorenja izložbe pripala je gradonačelniku Josipu Miškoviću. „Otvorenje ove izložbe bio je lijep završetak obilježavanja Međunarodnog dana žena. Čestitam vam na njoj, te želim da i dalje nastavite s ovim lijepim temama jer nažalost svijet nije toliko lijep kao što je na slikarskom platnu, no, ipak, kao što to vidimo iz vašeg primjera, možemo učiniti dosta toga kako bi on bio ljepši.“ – rekao je gradonačelnik koji je umjetnicama, kao znak pažnje i ukazivanje na važnu ulogu žena u društvu, prigodno ih darivao ružama.

Otvorenju su, uz brojne građane nazočili i zamjenik gradonačelnika,  gradski vijećnici te predstavnica Turističke zajednice, te gotovo svi autori, a više o samim djelima rekao je Hajrudin Osmanagić. Glazbenim izvedbama večer su upotpunile Kata, Mirna i Jasna Jančić.

U znak zahvale na domaćinstvu PULS “Moslavački štrk” darovao je Knjižnici i čitaonici jedno djelo.

Izložba se može razgledati do 1. travnja u redovno radno vrijeme knjižnice.