Sisačko-moslavačka županija prijavila 14 kandidata za nagradu Suncokret

U organizaciji Turističke zajednice Sisačko-moslavačke županije i direktorice Ingrid Padjen Đurić predstavnici Hrvatske Udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” ovih su dana posjetili kandidate za nagradu iz Sisačko-moslavačke županije. Proveli su evaluaciju projekata, koje je prijavila Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije, a da se ruralni turizam razvija u pravom smjeru pokazuje i veliki broj prijavljenih projekata iz ove županije, njih čak 14. Dodjela nagrade Suncokret održat će se od 27. do 30. travnja u cavtatskom hotelu Croatia, u sklopu 5. međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu.

Priznanje Suncokret ruralnog turizma Hrvatske projekt je u sklopu kojeg se jednom godišnje ocjenjuju turistička seljačka gospodarstva, tradicijska domaćinstva, tradicijske gastronomije, vinski i craft turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom  prostoru, ruralno turistički projekti, kao i oni koji se bave zaštićenim i marketinškim oznakama. Ova akcija jedinstveno je ocjenjivanje najboljih programa, projekata ili aktivnosti kako bi se očuvala hrvatska izvornost, omogućio nastanak ruralnog turističkog proizvoda i usluga uz promociju i razvoj ruralnih krajeva. Veliki interes za ovo tradicionalno natjecanje, koje se održava već devetu godinu, pokazuje i broj od 138 prijavljenih projekata iz cijele Hrvatske.

U Sisačko-moslavačkoj županiji kandidirani su : TZ Lekenik, OPG Marijo Kolić, OPG Božidar Škofač, OPG Herak, OPG Horvat, Restoran Mlinski kamen, Kušaonica OPG Dvorneković, OPG Marčinko, Izletište korablja Tišinić, Vinarija Belajec, Klet Romić, Vina Glavica i TZ Kutina.

„Svima želimo puno sreće uz želju da im nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske obasja domove ili kleti.“ – poručuju iz Turističke zajednice Sisačko-moslavačke županije.