Policijska referada u Popovači uskoro bi trebala početi s radom

Otkako je počela pandemija COVIDA-19 kriza, prije nešto više od 2 godine, Popovača je ostala bez policijske referade koja je djelovala u prostoru Doma kulture. Na važnost njezina rada podsjetila je na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Dijana Lipovac, predsjednica Kluba vijećnika HSP-HSLS-SDP.

„Građani Popovače i okolice su jednom tjedno imali prilike koristiti njihove važne usluge, te nas zanima, imate li informaciju, kada će se referada ponovno otvoriti budući da pandemija polako popušta.“ – pitala je.

Gradonačelnik Josip Mišković složio se s vijećnicom da je ta izdvojena policijska referada bila iznimno korisna za građane Popovače, osobito za one starije životne dobi te dodao: „Četvrtkom su se mogle obaviti gotovo sve potrebne radnje poput izdavanja osobnih dokumenata te izdavanja raznih potvrda. Grad Popovača je obavio sve tehničke preduvjete i taj punkt je mogao raditi bez problema.“

Gradonačelnik je u nastavku odgovora vijećnici potvrdio da mu to pitanje postavlja sve više građana, osobito oni koji nemaju svoj prijevoz kako bi potrebne poslove u policiji išli obavljati u Kutinu.

„Rečeno mi je da će se to dogoditi u najskorije vrijeme budući da ljudi, a kao jedan od problema istaknuta je pandemija budući da su i djelatnici MUP-a bili zahvaćeni bolešću i raznim izolacijama i samoizolacijama, a drugi problem je u ovom trenutku manjak djelatnika. Onog trenutka kad se stvore uvjeti da PP Kutina funkcionira normalno, odnosno kad bude dovoljan broj djelatnika, imenovat će se i osoba koja će ponovno u Popovaču dolaziti četvrtkom.“

Gradonačelnik Josip Mišković je potvrdio da ni u jednom trenutku nitko u policiji nije rekao da se razmišlja o gašenju policijske referade u Popovači, već da se očekuje da ona u skoro vrijeme ponovno počne s radom.