Planira se izgradnja vodovoda u Ludinici

Općina Velika Ludina tijekom ove godine planira nastaviti s projektom proširenja vodovodne mreže.  Sa završetkom izgradnje precrpne stanice omogućila se izgradnja vodovoda u naselju Ludinica, stoga se pristupilo projektiranju i pripremi tog važnog projekta.

„Riječ je o naselju dosta udaljenom od Gornje Vlahiničke, na visokoj nadmorskoj visini, u kojem živi 15-ak ljudi, a kako bi se ovaj projekt realizirao, odnosno kako bi svi stanovnici dobili mogućnost priključka na vodovodnu mrežu, potrebno je izgraditi je u duljini od oko 2.5km.“ – pojasnio je načelnik Dražen Pavlović.

Uz to vezanu, kao zanimljivu temu građanima Velike Ludine istaknuo je aglomeraciju. Ovom prilikom ukazuje im kako se taj projekt trenutno provodi diljem Hrvatske u većim općinama i manjim gradovima, među kojima je i Kutina, a čim bude i Općina Velika Ludina zadovoljila kriterije natječaja, provodit će se i na njezinom području. Naime, ovaj važan projekt koji se financira putem Hrvatskih voda sredstvima EU fondova, uz vodovod omogućuje i odvodnju koja je potrebna i u Velikoj Ludini. „U ruralnom području, posebice u manjim naseljima kao što je to kod nas slučaj, nije to lako napraviti. Mi imamo kanalizaciju u dijelu Velike Ludine i Vidrenjaka, a svakako bi ju htjeli i na području cijele općine, posebice u ostatku tih spomenutih naselja, Grabrovom Potoku, Okolima i Maloj Ludini.  Cilj Općine svakako je izgradnja tog sustava, stoga se ova prilika ne smije propustiti“ -zaključio je načelnik Dražen Pavlović.