Općina Velika Ludina uređuje sakralne objekte

Župa sv.Mihaela Arkanđela u Velikoj Ludini uz istoimenu župnu crkvu ima i dvije kapele. Kako bi one bile u funkciji, financijski pomaže i Općine Velika Ludina. Tijekom vremena ukazale su se potrebe za obnovom Kapele Krvi Kristove u Okolima, stoga je općina koja trenutno ima dobro financijsku situaciju, a zbog dobrih vremenskih prilika, dio poslova odlučila odraditi tijekom ove godine.

 „Mi smo ju uređivali i tijekom prijašnjih nekoliko godina tako da imamo nove pločice i stolariju, fasadu i ostale stvari koje je trebalo. Sada su naši župljani iskazali uređenje tzv. cintora, čemu smo pristupili, a usput smo napravili i stazu oko crkve, a ti su nas radovi stajali oko 50 tisuća kuna. Uočili smo i još neke stvari, tako da se planira uređenje ulaza u samu kapelu, to ćemo popločiti, kako bi bilo ljepše i funkcionalnije nego sada.“ – rekao je načelnik Dražen Pavlović.

Uz sufinanciranje projekata poput obnove i uređenja, Općina Velika Ludina pomaže Župi i u redovnim aktivnostima, a isto tako pomaže i župniku u potrebama vezanima uz obnovu Župnog dvora.