Održan županijski LIK 2021./2022.

U Osnovnoj školi Zorke Sever održano je Natjecanje– izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna ‒ LIK 2021./2022.

Riječ je o županijskoj smotri, a kao zadana tema na koju su ove godine učenici izrađivali radove definirano je „Ljudsko tijelo“. Natjecanje se organizira u cilju promicanja vizualnih umjetnosti i dizajna, inovativnih umjetničkih i odgojnih praksi.

„Učenicima osnovnih škola bio je zadatak napraviti rekompoziciju na svom likovnom radu koristeći crno- bijele ispise reprodukcija umjetničkih djela i kolaž. Učenici tako istražuju temu čovjeka na umjetničkom djelu te na kreativan način stvaraju novo djelo od postojećih elemenata. Učenici srednjih škola promišljaju i istražuju zadanu temu koristeći odgovarajuće internetske izvore te rezultat svoga istraživanja oblikuju u vizualnoj formi plakata u digitalnom obliku“- istaknuto je na programu u okviru kojeg su dodijeljene prigodne nagrade učenicima čiji su radovi ocijenjeni najboljima.

U ime domaćina susreta, OŠ Zorke Sever, riječ dobrodošlice uputila je ravnateljica Zvjezdana Martinec, a uz privremenu pročelnicu Županijskog Upravnog odjela za obrazovanje Sonje Čatić, čestitke nagrađenim učenicima i njihovim mentorima izrazio je i zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić.