Nastavak investicija u Tehničkoj školi Kutina

U Tehničkoj školi Kutina posljednjih su nekoliko mjeseci završene brojne investicije, a prema najava Sisačko-moslavačke županije koja je i osnivač ove srednjoškolske ustanove, one će se i nastaviti.

Jedna od važnijih, vrijednosti oko 600 tisuća kuna, svakako se odnosi na kotlovnicu „Radi se o velikoj investiciji budući da se našom plinskom kotlovnicom grije cijela zgrada. Mi smo prva škola u Hrvatskoj koja ima ugrađena četiri kondenzacijska plinska bojlera i mogu reći da je potrošnja prepolovljena gledano na kubike plina, te će škola ostvariti uštede po tom pitanju, no, nažalost na cijenu ne možemo utjecati.“ – rekao je ravnatelj Ante Dževlan.

Također, završena je i obnova sportskih igrališta. Riječ je o obnovi 2 košarkaška i jednom rukometnom igralištu te atletskoj stazi, a postavljena je i ograda s gromobranom. Što se tiče tih sportskih sadržaja, od 15.ožujka uz učenike moći će ih koristiti i građani Kutine.

„Igrališta će biti otključana do 21 sat, a kad se donje igralište osvijetli onda ćemo to i produžiti kako bi se građani tijekom perioda velikih vrućina mogli rekreirati u kasnijim satima. Ne treba zaboraviti da su tu investiciju pomagali i Grad Kutina, Petrokemija te Sisačko-moslavačka županija stoga ona treba i koristiti svima.“- rekao je ravnatelj Dževlan.

Nakon završetka ovih, u planu su i nova ulaganja. Riječ je o uređenju male sportske dvorane u prizemlju škole, te je napomenuo kako je škola zatražila od resornog ministarstva dozvolu za uvođenje novog zanimanja – CNC operater, te je trenutno u postupku nabavka tog stroja. Također, škola raspolaže i s potrebnom dokumentacijom za energetsku obnovu svojih objekata, kako onog za provođenje teorijske, tako i onog za provođenje praktične nastave. Budući da je riječ o projektu koji će osigurati značajne uštede, dogovoreno je da će stručne službe Županije prijaviti ga na za to prikladan natječaj.

„Investicije u području obrazovanja iznimno su važne te ćemo ih nastaviti i dalje.“ – poručuju župan Ivan Celjak te najavljuje završetak rekonstrukcije kotlovnice u kutinskom  Učeničkom domu, a vrijednost tih radova je oko 350 tisuća kuna.