Komunalni problemi i ovoga puta aktualizirani na Gradskom vijeću u Popovači

Na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Popovače, među aktualiziranim temama našle su se i one o komunalnom redu.

„U Gornjoj Jelenskoj, mjestu iz kojeg dolazim, postoje tri objekta koja su zapuštena te o kojima nitko ne vodi brigu, među njima je i kuća pokojnog glumca Ivice Pajera. Zanima me može li se što poduzeti po tom pitanju?“ – pitala je gradonačelnika vijećnica Nevenka Kundrata Carek (HSP).

Gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru je potvrdio kako je riječ o problemu koji je prisutan u svim naseljima, a kako se obično radi o privatnim nekretninama o kojima nasljednici ne brinu, a postoje i nekretnine u vlasništvu RH koje su u istom stanju. „Nažalost, većina tih objekata je pod određenim teretima, najčešće Centra za socijalnu skrb, te ih je sve teže ponovno staviti u funkciju, no, mi surađujemo s Centrom i nadamo se kako ćemo u što skorijem vremenu ubrzati te postupke kako nekretnine ne bi propadale. Konkretno, problem koji ste spomenuli s obitelji Pajer, oni svaki puta obećaju da će to riješiti i očistiti sami, no, sada mislim da će se morati poduzeti određene drastične radnje sukladno Zakonu, jer upozorenja nisu shvatili ozbiljno. Ukoliko Grad to očisti, možda postoji mogućnost da se i uknjiži kao vlasnik, pa će se nekretnina privesti svrsi. Taj postupak možda vam se čini spor, no, moramo ga se držati, a prema tom modelu rješavamo i druge probleme.“ – zaključio je u odgovoru gradonačelnik.

Vezano uz ovu temu, vijećnik Zvonimir Kondres (HSP) napomenuo je kako se većina prilaznih puteva i spojeva na državnu cestu nalazi u izuzetno lošem stanju, a s istim se složio i gradonačelnik Josip Mišković.

„Grad Popovača za uređenje puteva i cesti ove će godine izdvojiti nešto značajniji iznos od onoga koji se za tu namjenu koristio u proteklih nekoliko. Naime, Grad je i od policije, ali i ŽUC-a dobio prigovor da se u vrijeme radova na poljima na prometnice nanosi blato. Grad je trenutno izdao nekoliko radnih naloga i narudžbi kako bi se u pojedinim naseljima te ceste nasipale kamenim materijalom kako bi se blato s guma donekle očistilo do prijelaza na asfaltiranu cestu. No, apeliram i na ratare da je njihova dužnost očistiti vozilo od blata kako njihovim uključenjem na cestu ne bi nastale opasnosti na cesti. Sukladno prioritetima obnova je započela, a bit će kompletno obavljena tijekom proljeća.“ – zaključio je u odgovoru gradonačelnik.