Grad Popovača nastavlja s obnovom prometnica i pješačkih staza

Grad Popovača i ove će godine značajna financijska sredstva izdvojiti za komunalnu infrastrukturu, a samim time i za ceste.

Uz redovno održavanje, u što se ubraja zimska služba, nasipavanje bankina i puteva, održavanje kanala te potkrpavanje udarnih rupa tu su i ostale aktivnosti potrebne za veću sigurnost i kvalitetu prometa na nerazvrstanim cestama.

„Ove godine planiramo ulaganja u visini od gotovo 15 milijuna kuna, a najveći će dio biti namijenjen za nerazvrstane ceste. Također, značajna sredstva, 2 milijuna kuna izdvojit ćemo za zajedničku obnovu županijskih cesta sa Županijskom upravom za ceste SMŽ. Riječ je o oko 3 km prometnica na dvije lokacije, u Ciglenici te između Osekova i Strušca. Uz to smo dogovorili i da ćemo na Fond solidarnosti prijaviti dva projekta, radi se o sanaciji dva mosta na ŽC3124, a koji su u izuzetno lošem stanju.“ – pojasnio je gradonačelnik Josip Mišković.

Obnovom tih mostova olakšat će se i obnova pješačke staze uz spomenutu prometnicu u naseljima Voloder i Gornja Gračenica.

Što se tiče pješačkih staza, osim rekonstrukcije ove, u planu je i izgradnja novih za koje Grad ima građevinske dozvole. „To je pješačka staza od škole pa do centra Strušca, te pješačka staza u Podbrđu koju ćemo započeti u drugoj polovici ove godine, a završiti tijekom 2023. godine. Ove godine planiramo izradu projekta za pješačku stazu u Potoku, te pješačku stazu u Zagrebačkoj ulici u Popovači, a kako bi na neki način poboljšali sigurnost pješaka u prometu, budući da se radi o vrlo frekventnim prometnicama.“ – istaknuo je gradonačelnik.

Uz ovu temu veže se i zajednički projekat Grada i Hrvatskih voda koji će uz uređenje vodotoka Jelenke, izgradnju ili proširenje nasipa s istočne strane vodotoka, osigurati da se napravi i šetnica koja se sadržavati i nekoliko punktova za odmor, ali i rekreaciju, a njegova se realizacija očekuje tijekom 2023. godine.