Godišnja skupština Češke besede Međurić

 Češka beseda Međurić održala je svoju redovnu godišnju skupštinu. Osim izviješća za proteklu i najava za ovu godinu, Češka beseda i ovom je prilikom organizirala program tako da su nastupile njihove sekcije od Puhačkog orkestra, zbora do najmlađih.


  Skupštinu je minutom šutnje za stradale u Ukrajini otvorio predsjednik Češke besede Međurić, Velibor Potužak.
 Prošle dvije godine za Češku besedu Međurić kao i za druge kulturne organizacije bile su ograničene pandemijom, tako da je njihov rad bio moguć koliko su to uvjeti dozvoljavali. Odnosi se to i na vježbanje njihovih sekcija, ali i na natupe i gostovanja.

Ipak dio predviđenog plana i predstavljanja češke kulture održan je, a takav je plan i u predstojećem razdoblju. Velibor Potužak najavio je dane češke kulture u 9. mjesecu za koje će se pripremati s nadom da će sve biti kako je planirano. 

I ove godine kao i uvijek do sada skupštinu je uveličao nastup pjevačke skupine Matice slovačke Međurić.


  Ove godine Savez Čeha obilježava 100 godina djelovanja a velika smotra trebala bi biti održana u Daruvaru, gdje bi trebala gostovati i Češka beseda Međurić.  Usprkos svemu Češka beseda nije gubila vrijeme već je protekle dvije godine iskoristila za dodatno uređenje doma koji spada među najuređenije domove na kutinskom području, a u čemu im je prilikom same gradnje pomogla i Češka republika.

U subotu je Međurić obišao i saborski zastupnik za češku nacionalnu manjinu Vladimir Bilek, a u ime Grada Kutine potporu radu Češke besede dao je predsjednik Gradskog vijeća Kutine, Robert Krpes.