ŠNK “Moslavac” održao redovnu godišnju Skupštinu

Športski nogometni klub „Moslavac“ održao je godišnju skupštinu na kojoj je podneseno Izvješće o radu za proteklu godinu, kao i Plan rada za tekuću godinu.

„Nogometni klub Moslavac u natjecateljsku sezonu 2021/2022 ulazi sa sedam ekipa: prstići, limači, mlađi pioniri, mlađi pioniri II, stariji pioniri, juniori i seniori.

Klub broji 133 registrirana igrača. Kontinuirano su se tijekom sezone održavali redovni treninzi uz vodstvo stručnih trenera. Kako na travnatoj podlozi glavnog i pomoćnog terena tako i u sportskoj dvorani i umjetnoj travi, dok su se natjecateljske utakmice odvijale tijekom vikenda prema unaprijed dogovorenom rasporedu iskazanome u službenima Glasilima NS SMŽ i NS Kutina. Prilikom preuzimanja kluba, susreli smo se s nedostatnim kadrom seniorske ekipe, ali i masovnim odlaskom igrača seniora. Krajnjim naporom uprave i bivšeg trenera seniora Marija Moštaka, kojim bi se ovim putem htio zahvaliti i na tome i na svemu dobrome što je napravio u jesenskom dijelu sezone uspjeli smo oformiti ekipu, te je trenutno stanje seniorske ekipe zadovoljavajuće. Posebno veseli priključenje sve većeg broja juniorskih igrača seniorima. Nažalost, također nam se dogodio i masovni odlazak dijela igrača juniorske ekipe kojoj je u određenim trenutcima prijetilo gašenje ali se zajedničkim naporima uspjelo u zadržavanju juniorske ekipe. Od strane kluba osigurana je svim pogonima adekvatna sportska oprema za kvalitetno obavljanje trenažnog procesa i odigravanje utakmica.

Započeta je dugo očekivana izgradnja svlačionica i pratećih prostorija, te se nadamo i završetku radova sljedeće godine kada klub slavi svoj 90ti rođendan. A do onda se moramo pomiriti da smo tu gdje jesmo. Uz pogled na našu mladež i radove na novim svlačionicama, mogu reći da je budućnost ovoga kluba svjetlija nego ikad. Tijekom 2021. godine pogoni mladeži i seniora sudjelovali su na mnogobrojnim turnirima kako na travi tako i u dvorani naravno sve koliko je bilo u mogućnosti s obzirom na aktualnu epidemiju. Nažalost, i ove godine nismo bili u mogućnosti organizirati vlastite turnire mladeži i seniora, koji su se do izbijanja epidemije pokazali kao jako dobri, ali se nadamo da će smirivanjem situacije ostvariti mogućnosti za nastavak tradicije već od ove godine“ – stoji u izvješću predsjednika Štibrića koji se ovim putem zahvalio apsolutno svima koji sudjeluju u radu kluba, odnosno svim članovima IO, trenerima, roditeljima, donatorima, gradskoj i županijskoj vlasti, a najviše igračima.

Što se tiče 2022. godine, uz sve redovne poslove koje klub odrađuje, najviše nade se polaže u mogućnost održavanja svih turnira koji su se organizirali prije koronavirusa.

Podršku klubu svojim dolaskom iskazali su predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec i Josip Borić, povjerenik za natjecanja ispred NS Kutina.