ŠNK Ekonomik održao redovnu godišnju Skupštinu

ŠNK Ekonomik iz Donje Vlahiničke u petak 11. veljače održao je redovnu godišnju Skupštinu.

Kako je istaknuo trener Marijan Palaić, klub trenutno broji 24 igrača u pogonu seniora, koji igraju u 2. ŽNL. „Jesenski dio sezone završili smo na 3. mjestu s osvojenih 27 bodova, također, osvojili smo 1.mjesto na Malonogometnom prvenstvu Grada, a dobrim rezultatima nadamo se i u nastavku sezone. Cilj nam je osvojiti 39 bodova, oformiti pogon mladeži te prijeći u viši rang.“

Predsjednik nogometnog kluba Mijo Fofić podsjetio je kako su u  proteklo vrijeme odrađeni brojni radovi. „Što se tiče sportskog objekta obnovljeno  je krovište te je uređena svlačionica, a uz uređeno igralište, postavljeni su i reflektori što omogućuje održavanje treninga i utakmica u kasnijim terminima. Ove se godine planira nastavak radova u prostorijama kluba, kao i održavanje igrališta te pratećih terena, a po mogućnosti i nabava potrebne sportske opreme. Također, planira se i tradicionalni Memorijalni turnir „Petreković-Ratkajec-Franković“, koji je održan i tijekom 2021.“

Skupštinu su pored ostalih gostiju pozdravili gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković, predsjednik Nogometnog saveza Sisačko-moslavačke županije Davor Ivić, te predsjednik Nogometnog središta Kutina Mirko Letić.

Davor Ivić i Mirko Letić iskazali su kako je ŠNK Ekonomik u prošloj godini izuzetno popravio rezultate što je, između ostalog i zbog pomlađivanja momčadi, no i zbog mnogobrojnih ulaganja koja su se pokazala ključna, na što su i zahvalili Gradu Popovači koji ih je financirao. Uz sportski uspjeh, zaželjeli su im i oformljavanje pogona mladeži, a što je i uvjet ulaska u viši rang natjecanja. Također, obećali su im i pomoći pri nabavci potrebne sportske opreme.

Gradonačelnik Popovače Josip Mišković uz čestitku na sportskim rezultatima, kao i na angažmanu oko uređenja igrališta i prostorija kluba članovima ŠNK Ekonomik najavio je kako će ih i u ovoj godini Grad Popovača preko gradske Zajednice sportskih udruga pratiti u realizaciji zadanih projekata.