Velikoludinski vijećnici usvojili III. izmjene i dopune proračuna

Općina Velika Ludina 6. je sjednicu Općinskog vijeća zbog pogoršane epidemiološke situacije održala online. Dnevni red sastojao se od 5 točaka, a uz usvajanje zapisnika s prethodne sjednice, izvješće o radu načelnika između prethodne i ove sjednice, te pitanja i prijedloge,  vijećnici su dali suglasnost na Pravilnik o radu Dječjeg vrtića Ludina te su donijeli III.izmjene i dopune ovogodišnjeg proračuna.

Kako je pojasnio načelnik Dražen Pavlović riječ je o posljednjim ovogodišnjim izmjenama koje su se odnosile na tehničke korekcije u 3 određene stavki: „Najveći razlog za izmjene je požar koji je prilikom pljačke bankomata krajem prošle godine zahvatio prostore Društvenog doma te su nam izgorjele sve dekoracije i rasvjeta koju koristimo u božićno vrijeme. Kako se sada bliže blagdani odlučili smo nabaviti nove, a to će nas stajati oko 50 tisuća kuna.“

Dio izmjena odnosi se i na povećanje socijalnih potreba za što je osigurano dodatnih 40 tisuća kuna. „U potresima je stradalo 10-ak obiteljskih kuća na području općine, one su dobile određene naljepnice, a i sami smo se u njihovo stanje uvjerili tijekom obilaska. Sljedeći tjedan planiramo održati Socijalno vijeće te ćemo donijeti određene odluke o isplati jednokratnih pomoći, a prijedlog će biti 4 tisuće kuna po kući. Neki su već sanirali svoje kuće, neki nisu, ali želimo im pomoći u smislu nabavke građevinskog materijala ili pak troškova majstora. Nadam se da su odradili i sve što je bilo potrebno prema državnim službama te da će i na taj način ostvariti pravo na određena sredstva za obnovu. Također, imali smo i jedan požar na obiteljskoj kući te ćemo pomoći istim iznosom i toj obitelji.“ – pojasnio je načelnik.

Posljednja korekcija odnosila se na sredstva namijenjena za Dječji vrtić. „Budući da je na tržištu došlo do određenih poskupljenja, a sukladno potrebama vrtića, vijeće je odlučilo povećati sredstva za nabavu hrane za 20 tisuća kuna.“ – pojasnio je načelnik Pavlović.

Posljednjim ovogodišnjim izmjenama proračun je povećan za 110 tisuća kuna te iznosi 16 milijuna 705 tisuća i 800 kuna.