U ime Kluba vijećnika SDP-a reagirala Jasminka Molnar

Nakon aktualnog sata jučer održane sjednice Gradskog vijeća predsjednica Kluba vijećnika SDP-a Jasminka Molnar sazvala je kratku konferenciju za novinare na kojoj je reagirala na situaciju koja se dogodila na prethodnom aktualnom satu, kada joj tadašnji predsjedavajući Davor Kljakić nije dozvolio mogućnost dodatnog pitanja zbog čega je tada napustila sjednicu.
“Obzirom da na ovoj sjednici Gradskog vijeća nisam dobila dopuštenje postaviti dopunsko pitanje s prošle sjednice, a koje je bilo vrlo bitno, upozorila sam sadašnjeg predsjednika Gradskog vijeća i gradonačelnika da ću uputiti pritužbu središnjem državnom tijelu za provedbu zakonitosti nad radom predstavničkog tijela kako bi utvrdili tko je u pravu, a tko nije. Smatram da je poslovnik o radu Gradskog vijeća prekršen u nekoliko točaka i zahtijevam objašnjenje”, rekla je predsjednica Kluba vijećnika SDP-a.
 Dodala je kako je tijekom aktualnog sata gradonačelniku predložila održavanje aktualnog sata za građanstvo budući da građani imaju niz pitanja koja postavljaju o brojnim temama od  izgradnje eko reciklažnog parka, stanja na prometnicama uslijed projekta Aglomeracije, te izgradnji Doma za starije i nemoćne koji je obećan, a o kojemu još nema govora.  “Predložila sam gradonačelniku da održi bar jednom mjesečno aktualni sat sa građanima i iznenadio me odgovor da ne želi da mu ja dovodim ekipu koja će za mnom trčati s fotoaparatom, što je nekorektno. Građani trebaju dobiti odgovore jer građani pitaju”, kaže Jasminka Molnar.
 Konferenciju za novinare zaključila je ističući prijedlog za edukacijom gradskih vijećnika, što je gradonačelnik prihvatio. “Zbog neznanja bivšeg predsjednika GV-a koji mi nije dao odgovoriti smatram da bi trebalo održati edukaciju gradskih vijećnika. Gradonačelnik je podržao inicijativu i smatram da će to dobro doći nama gradskim vijećnicima da se što bolje snalazimo na sjednicama Gradskog vijeća”.