SIMORA dobila prestižnu nagradu GLOBALLOCAL AWARDS

Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SIMORA nagrađena je za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u ovom dijelu Europe u 2020. godini prestižnom nagradom GLOBALLOCAL AWARDS. Prema odluci neovisnog Međunarodnog komiteta za dodjelu nagrada i priznanja od strane Međunarodnog ekonomskog foruma Perspektive, a uz potporu Svjetskog kongresa poduzetnika, ona se dodjeljuje za područje srednje i jugoistočne Europe.

Nagradu je na VII. Regionalnom summitu poduzetnika srednje i jugoistočne Europe „300 NAJBOLJIH“ održanom u Dubrovniku preuzeo direktor Mario Čelan zahvalivši se organizatorima koji su prepoznali rad Razvojne agencije SIMORA, kao i cjelokupnom timu koji provodi projekte u razvojnoj agenciji.

U istoj kategoriji “GlobalLocal” nagrađeni su i Grad Lubreg, Općina Rogaška Slatina (Slovenija), Grad Poreč, Općina Gusinje (Crna Gora), Općina Kriva Palanka (Republika Sjeverna Makedonija), te Grad Ivanec.

Za nagradu je predloženo više od 200 kandidata iz 10 zemalja, dok su konačnu odluku donijeli eksperti za ekonomiju, marketing, menadžment, financije i poduzetništvo nagradivši odabrane. Nagradu Globallocal do sada je primilo nekoliko organizacija, općina i gradova iz Hrvatske.