SDSS pobjednik dopunskih izbora u Sisačko-moslavačkoj županiji

U Hrvatskoj je prošle nedjelje na dopunskim izborima u 74 jedinice lokalne samouprave izabrano 90 vijećnika, a u najviše općina, gradova i županija birali su se dodatni vijećnici srpske nacionalne manjine, no svoje predstavnike birali su i Bošnjaci, Ukrajinci, Romi, Mađari i Talijani.

Najviše biračkih mjesta, njih 84, bilo je otvoreno u  Sisačko-moslavačkoj županiji, a birala su se dodatna dva vijećnika iz reda srpske manjine za Sisačko-moslavačku županiju, te po jedan u Vijeća Siska, Petrinje, Hrvatske Kostajnice, Hrvatske Dubice, Sunje i Majura.

U našoj županiji od ukupno 15.015 upisanih birača  s biračkim pravom  na manjinskim izborima, glasovalo je njih 2.074 ili 13,81%.

SDP je pojačao svoju većinu u Vijeću grada Siska uz vijećnicu Đuliju Adamović.

SDP je dobio vijećnika iz reda srpske nacionalne manjine i u Sunji, a izabrani vijećnik je Savo Bižić.

U Hrvatskoj Dubici pobijedio je SDSS-ov Željko Radmanović, a u Hrvatskoj Kostajnici, Petrinji i Majuru SDSS-ovi vijećnici nisu imali protukandidate te su u vijeća izabrani: Mladen Ljubenković, Tihomir Žilić i Dušan Dragojlović.

Na razini cijele Sisačko-moslavačke županije SDSS je s 1497 glasova bio uvjerljiv pobijedivši SDP koji je osvojio 514 glasova, te je dobio još dva vijećnika u županijskoj skupštini – Mirjanu Oluić i Nikolu Arbutinu.