S radom započeo Volonterski klub OŠ Zorke Sever

U OŠ Zorke Sever s početkom ove školske godine s radom je započeo Volonterski klub. Pokrenut je s ciljem razvoja pozitivnih društvenih vrijednosti među učenicima i šire, a za koordinatorice je imenovana vjeroučiteljica, Marina Međimurec Čupić.

Prva akcija pokrenuta je na inicijativu učiteljice hrvatskog jezika, Diane Kajganić. Prikupljana je hrana za Društvo prijatelja životinja “Faun” iz Kutine.

Akcija je trajala tijekom rujna i prikupljeno je 119 konzervi za mačke, 104 konzerve za pse, 47 paketa suhe hrane za mačke i 45 za pse te više od 70 raznih grickalica za pse i mačke. Osim volontera Volonterskog kluba, akciji su se pridružili i ostali učenici škole, roditelji, učitelji i svi djelatnici. Također, akciji se rado priključio i Dječji vrtić Popovača.

U pripremi za Svjetski dan zaštite životinja, učenici su s učiteljicom povijesti, Natalijom Budetić izrađivali keksiće za pse. Kalup za keksiće izradio je na 3D-printeru učitelj tehničke kulture, Darko Brnada. Učenici su sa svojim učiteljicama izrađivali plakate i istraživali različite životinjske vrste.

U ponedjeljak, 4. listopada, na Svjetski dan zaštite životinja, predstavnici kluba su  posjetili Društvo prijatelja životinja “Faun” i dostavili prikupljene donacije.  Dočekala ih je predstavnica „Fauna“ Ivona Car, a u znak zahvale na donacijama objasnila je okupljenima  kako sve u Faunu funkcionira te kako mogu osobno pomoći radu društva ili pak udomiti mačku ili psa.