Prigodna prodaja povodom Svih svetih na Tržnici u Popovači

Prigodna prodaja povodom blagdana Svih svetih u Popovači se odvija na prostoru nove Gradske tržnice. Budući da su uzgajivači cvijeća svoj proizvod uzgajali nekoliko mjeseci, zbog promjene lokacije negoduju jer je prodaja jako slaba. Budući da su oni prvi korisnici tržnice, a kupci još nisu stekli nove navike, u strahu su kako će po završetku blagdana svoje proizvode morati baciti.

Podsjećamo stoga kako se novouređeni prostor  nalazi iza Vatrogasnog doma, uz crkvu, odnosno Vinski dvor. Do njega se lako može doći i od strane Doma kulture, odnosno Doma zdravlja, budući da je ograda otvorena. Po centru grada postavljeni su i putokazi.

Iz bogate ponude, koja je cijenom na razini prošlogodišnje, svakako vrijedi izdvojiti krizanteme, špine, margarete, multifloru te cvjetne aranžmane, ali i maćuhice te razne vrste trajnica koje se prigodno mogu posaditi na vječna počivališta.

Podsjetimo, iza uzgajivača cvijeća teška je godina. Prošle jeseni zbog epidemije koronavirusa prodaja je bila jako slaba te je većina njihovih proizvoda završila na odlagalištu. Ove godine ulaganja su bila iznimno visoka, kako zbog poskupljenja repromaterijala, tako i zbog poskupljenja goriva te im je za opstanak nužna uspješna prigodna prodaja, dok o proširenju, niti ne razmišljaju.