Održan izbor Najuzornije hrvatske seoske žene

Općina Pitomača je u subotu je bila domaćin 21. izbora Najuzornije hrvatske seoske žene.

Najuzornija hrvatska seoska žena za 2021. godinu je Matea Vranović iz Međimurske županije, prva pratilja je Matea Bello iz Požeško-slavonske, a druga pratilja Marijana Svetić iz Ličko-senjske županije.

Da do lente nije bilo lako doći potvrđuje i činjenica kako je na natjecanju bilo 19 kandidatkinja iz 16 hrvatskih županija, a među njima i Ljiljana Sigur, predstavnica naše.

Uz predstavljanje deseteročlanom stručnom žiriju, žene su na svojim izložbenim stolovima pokazale čime se bave i odakle dolaze.

Uz prigodne riječi Katice Jerleković, predsjednice Udruge Uzorne hrvatske žene, Svetlane Bastalić, donedavne Najuzornije hrvatske seoske žene, te predstavnike lokalne i regionalne vlasti, prisutnima su se obratile saborska zastupnica i predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir, saborska zastupnica i izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Vesna Bedeković, zastupnica u EU parlamentu Sunčana Glavak, ujedno i jedna od pokrovitelja izbora te ministrica poljoprivrede i izaslanica predsjednika Vlade RH Marija Vučković. Izboru je nazočila i Ivanka Roksandić, izaslanica sisačko-moslavačkog župana.