Nacionalna oznaka kvalitete za projekt „World of Rhythm“

Uz projekte „Castles“ i „Webučionica 2.0“, još jedan „eTwinning“ projekt koji provodi OŠ Zorke Sever dobio je vrijedno priznanje. Učenici sedmih razreda i njihova učiteljica glazbene kulture, Pina Žilić, nagrađeni su za svoj rad na „eTwinning“ projektu „World of Rhythm“, i to Nacionalnom oznakom kvalitete.

Tim zadužen za ocjenjivanje „eTwinning“ projekata utvrdio je kako su „tijekom provedbe ovog „eTwinning“ projekta korištene pedagoške inovacije. Projekt je integriran u kurikulum te je vidljiv multidisciplinarni pristup. Suradnja i komunikacija među  partnerskim školama djelomično je ostvarena. Korišteni su razni web alati tijekom provedbe projekta. Diseminacija je provedena na web stranici škole i društvenim mrežama.“

Učenici su tijekom ovog projekta surađivali s učenicima iz Turske, Slovačke, Grčke, Španjolske i Poljske. Snimali su, plesali, pjevali i svirali te kroz glazbene aktivnosti predstavili školu i tradicijsku glazbu Moslavine na međunarodnoj razini. „Ponosni smo na naše učenike koji su pokazali svoje digitalne kompetencije, jezične i glazbene, a tijekom videokonferencija virtualno su putovali i upoznavali tradiciju drugih zemalja.“ – poručuje vodstvo škole.