Mjesec hrvatskog turizma u Popovači

Svake godine tijekom listopada obilježavamo “Mjesec hrvatskog turizma” radi poticanja i razvijanja svijesti o društvenoj, kulturnoj, ekonomskoj i političkoj vrijednosti doprinosa turizma pri postizanju cilja održivog razvoja.

Ove godine Turistička zajednica Grada Popovače posebno aktivno sudjeluje u promoviranju turizma u našem kraju putem Svjetske turističke organizacije i županijske turističke zajednice i drugih tijela za promociju turizma našeg kraja.

Budući da je pandemija COVID-19 imala snažan nepovoljan utjecaj na društvenost i ekonomiju kojim su pogođena gospodarstva u razvoju, ali i ona već više razvijenija ponovno motiviranje posjetitelja, odnosno turista i svih drugih koji vole putovati i istraživati nova iskustva pomoći će ubrzanju oporavka i razvoja turizma.

Iz tog razloga predlažu nekoliko nekoliko lokacija za planiranje izleta. Sve ljubitelj prirode, kvalitetnog vina, domaće kuhinje, planinarenja ili jahanja na konjima pozivaju u: OPG SAMBOLEK, OPG Petters, Vinarije Miklaužić, Trdenić i Florijanović, Kuću za odmor Belajec, Apartmane Blažević, a preporučaju i razgledavanje Jelengrada, PP Lonjsko polje, Moslavačke gore, te uživanje u brojnim planinarskim i biciklističkim stazama.