Mihael Strle krenuo na putovanje života – Via Adriatica Trail

Mihael Strle iz Okola prošloga je tjedna krenuo na putovanje života. Pred njim je 1100 kilometara Via Adriatica Traila, 23 planinska vrha i 60 dana borbe sa svojim tijelom i umom. Na Rtu Kamenjak, Mihael je započeo projekt Korak iznad, putovanje u svrhu podizanja svijesti o bolesti s kojom se i sam bori – reumatoidnom artritisu.

Krenuo je s 20 kilograma opreme i hrane na leđima, u pratnji psa Oscara. Put mu je izazov, ali osluškivat ću svoje tijelo. 

“Imam podršku obitelji, pogotovo sestre. Naravno, svi se oni brinu, najviše roditelji, ali potpuno razumiju zašto to radim. Ovo je sad malo drugačije od kajakarenja, ljudima je hodanje puno poznatije i zvuči im prirodnije te zato i više podržavaju. Naravno, kada shvate i da je tu riječ o podršci oboljelima od artritisa, onda im je sve to automatski prihvatljivije” – ističe Mihael Strle.

Inače, reumatoidni artritis je kronična upalna reumatska bolest. Glavno i prepoznatljivo obilježje bolesti su otekline i bolovi zglobova na rukama i nogama. Bolest se može pojaviti u bilo kojoj životnoj dobi, no najčešće se pojavljuje u mlađoj srednjoj životnoj dobi.

Fotografija: Mihael Strle