Medni doručak u centru Popovače

Udruga pčelara „Lipa“ danas je na štandu postavljenom u središtu Popovače pripremila „Medni doručak“ u okviru kojeg su građani imali priliku kušati tradicionalni jutarnji obrok na bazi meda.

Pored kukuruznog kruha sa maslacem i medom te čaja sa medom, posjetiteljima se ponudila i degustacija različitih vrsta meda i ostalih pčelinjih proizvoda.

Među njima bio je i gradonačelnik Josip Mišković koji je  kazao kako je cilj tog događaja promocija domaćih proizvoda, u ovom slučaju meda te produbljivanje svijesti kod građana, posebice najmlađih naraštaja, koliko je med bitan i dobar za zdravlje. Tom prilikom gradonačelnik je kazao i kako će otvorenjem Gradske tržnice svoje mjesto dobiti i pčelari, te se nada kako će građani steći naviku kupovine meda i ostalih pčelinjih proizvoda te drugih domaćih proizvoda.

Središnji dio manifestacije održat će se sutra, od 14.00 sati u Vinskom dvoru. Očekuju nas predavanja o američkoj gnjiloći, uzimljavanju i proljetnom razvoju  te aktivnostima u Hrvatskom pčelarskom savezu. U 17 sati održat će se Skupština Zajednice pčelarskih udruga Sisačko-moslavačke županije, u 18 sati primopredaja kuće od strane Grada Popovače, a u svrhu realizacije projekta „Kuća meda“, a potom i dodjela diploma za ocijenjeni med.