Gradsko vijeće Popovače o izmjeni rasvjete

Izmjena postojećih rasvjetnih tijela sa LED lampama bila je jedna od aktualiziranih tema na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća grada Popovače.

„Kada će se zamijeniti sva postojeća rasvjeta LED rasvjetom te može li se u Ulici sv.Barbare u Voloderu produžiti ulična rasvjeta do svih kuća?“ – upitao je vijećnik HDZ-a Danijel Sučija.

„Dio rasvjete u Voloderu je već zamijenjen, radi se o Zagrebačkoj ulici, odnosno o rasvjeti uz ŽC 3124,  najprometnijem dijelu naselja. Također, to je napravljeno i u nekoliko kompletnih naselja.“ – uvodno je rekao gradonačelnik Josip Mišković te dodao: „Ove godine krenuli smo sa zamjenom u naselju Stružec, Zapolic je zamijenjen, a planiramo još odraditi ostatak, odnosno planiramo zamijeniti sve osim lampi koje su tipa Gamalux jer su one nešto novije, a u drugim naseljima još uvijek imamo i živine. Iduće godine planirana je tako i zamjena živine rasvjete u Voloderu“ .

Vezano uz Ulicu sv. Barbare gradonačelnik je rekao kako se radi o jednoj obitelji koja živi daleko od stalno naseljenog dijela, a uz njihov zahtjev spomenuo je i kako postoje još neki. „S HEP-om je već dogovoreno proširenje mreže, Grad Popovača je ispoštovao dogovor i osigurao financijska sredstva kako bi se odradili određeni poslovi, a koliko imam informaciju, projekt je stao zbog određenih problema s kablovima.“ – pojasnio je uz zaključak da Grad nije odustao od tog projekta te se nada kako će on u što skorijem roku biti završen.

Vezano uz električnu energiju bilo je i pitanje vijećnice Nevenke Kundrata Carek (HSP). Nju je zanimalo hoće li do kraja godine biti premještena trafostanica u Gornjoj Jelenskoj na mjestu gdje se planira graditi vatrogasni dom. Navodi kako su trenutno tamo u tijeku određeni radovi, te mještane zanima što se događa.

Gradonačelnik Josip Mišković podsjetio je kako je premještanje trafostanice projekt koji se prolongira već nekoliko godina.

„U ovom trenutku HEP ima građevinsku dozvolu. Iskablirana je cijela dužina srednjeg i niskog napona i čeka se gradnja temelja i postavljanje same trafostanice. U dogovoru s HEP-om pokušat ćemo ubrzati završetak tog projekta.“ – odgovorio je gradonačelnik.