Grad Popovača započinje sa subvencijama za kupnju prve nekretnine

Grad Popovača uskoro će započeti s mjerom subvencioniranja kupovine prvih nekretnina za mlade. Najavljeno je to u okviru aktualnog sata na nedavno održajoj sjednici Gradskoga vijeća.

Vijećnik Ivan Abaz (HDZ) podsjetio je, kako je upravo subvencioniranje kupnje prve nekretnine bila jedna od točaka predizbornog programa vladajućih, te je upitao kada će ista zaživjeti.

Gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru je istaknuo kako su određena financijska sredstva za tu mjeru osigurana te su uključena u posljednji rebalans proračuna.

„Kriteriji su određeni te u ovom trenutku radimo na raspisivanju natječaja. Sukladno tome, svi oni koji su nakon 1. lipnja ove godine kupili nekretninu, a zadovoljavaju i ostale uvjete natječaja, ostvarit će subvenciju od 30 tisuća kuna. Za tu smo namjenu za ovu godinu predvidjeli u proračunu 200 tisuća kuna, a ukoliko bude više zahtjeva, to ćemo i povećati. Uvođenjem ove i sličnih mjera želimo zadržati mladi na području Grada“ – zaključio je gradonačelnik Mišković pojasnivši kako u gradu vlada i velika potražnja za novim stanovima te će Grad Popovača, osim podržavanja ove inicijative, podržati i investitore koji žele graditi na ovom području.