Benceki osvojili srebrnu medalju na 19.međunarodnoj izložbi inovacija ARCA

Na 19. međunarodnoj izložbi inovacija ARCA, koja se od 14. do 16. listopada održala u Zagrebu, inovatori i inovatorice Društva inovatora Faust Vrančić iz Sisačko-moslavačke županije osvojili su u svojim kategorijama srebrnu i brončanu medalju.

Žiri ARCA-e bio je  sastavljen od sveučilišnih profesora i brojnih gospodarstvenika, koji su i sami uz pomoć vlastitih  inovacija svoje tvrtke progurali na brojna inozemna tržišta.

Za naočale EyeHearing bračnog para Josipe i Kristijana Bencek iz Kutine vladao je veliki interes televizijskih kuća i stručne javnosti. Stručna javnost im je dodijelila srebrnu medalju. Naočale koje snimaju zvuk govora i pretvaraju ga u tekst koji se kao titl prikazuje na staklima naočala, uvelike će pomoći svim gluhim i osobama oštećena sluha. Benceki i dalje danonoćno u inkubatoru Pismo rade na usavršavanju proizvoda kojeg u svijetu treba više od sedamdeset milijuna ljudi.

Cernunnos drveni umivaonici, projekt koji su u radionici Rukotvorine Dumbović dizajnirali i proizveli siščani Ivan Drahotusky i Nikica Dumbović, struka je nagradila brončanom medaljom.

Nagrade koje su osvojili naši inovatori potvrda je njihovog dosadašnjeg rada ali i podstrek za daljnji rast i razvoj.