30. obljetnica stradanja na Trokutu

Na zapadno-slavonskom ratištu tijekom Domovinskog rata poginulo je preko 317 hrvatskih branitelja. Njima u spomen, na području Trokut kod Novske, 29.listopada, na dan kada je započela oslobađajuća akcija Orkan, kojom je počelo oslobađanje zapadne Slavonije, svake se godine održava komemoracija. Tako je bilo i ove godine, unatoč pandemiji uzrokovanoj virusom COVID-19.

Organizator komemoracije po drugi je puta bilo Ministarstvo hrvatskih branitelja, a prigodnim su se govorima uzvanicima obratili ratni zapovjednik, brigadni general u mirovini  Rudi Stipčić, izaslanik predsjednika Vlade, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i sisačko-moslavački župan Ivan Celjak te vrhovni zapovjednik Oružanih snaga i predsjednik RH Zoran Milanović.

Imena poginulih branitelja na zapadno-slavonskom ratištu, na spomen području Trokut upisana su na monolite, kao vječni podsjetnik na ljude koji su za slobodnu Hrvatsku dali najvrijednije što su imali – svoj život. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća počast su im odala brojna izaslanstva, među kojima i izaslanstvo Grada Popovače predvođeno gradonačelnikom Josipom Miškovićem te Grada Kutine predvođeno predsjednikom Gradskoga vijeća Robertom Krpesom. Zajedničku je molitvu predvodio vojni kapelan don Željko Volarić.