Subvencija prijevoza za redovite studente Sisačko-moslavačke županije

Sisačko-moslavačka županija i ove godine subvencionira troškove prijevoza za redovite studente i to za korištenje subvencije prijevoza željeznicom, a studenti ostvaruju pravo na sufinanciranje od 50 % cijene mjesečne/polumjesečne karte na relaciji najbližeg kolodvora ili stajališta od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i natrag.

Potom za korištenje subvencije prijevoza na redovitim linijama autobusima Auto Prometa Sisak d.o.o. i Čazmatrans Prometa d.o.o. Studenti ostvaruju pravo na sufinanciranje od 25% cijene mjesečne/polumjesečne karte na relaciji najbližeg kolodvora ili stajališta od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i natrag.

Redoviti studenti trebaju poslati na ovjeru: ispunjen JEDAN primjerak obrasca POTVRDE za subvenciju prijevoza studenata koja se nalazi samo na internetskim stranicama Sisačko-moslavačke županije, potvrdu o upisu na fakultet ili učilište

u akademskoj godini 2021./22. te kopiju osobne iskaznice ili potvrde o prebivalištu.

Popunjene Potvrde i navedeni dokumenti dostavljaju se na mail adresu: ana.alapic@smz.hr.

Studenti koji ostvare pravo na subvencionirani prijevoz mogu dobiti POTVRDU samo za jednu vrstu prijevoza.

Na temelju dostavljenih dokumenata student dobiva potvrdu Županije s kojom uz nadoplatu kupuje mjesečnu/polumjesečnu kartu za željeznicu (2. razreda putničkog vlaka) ili prijevoz autobusom za relaciju navedenu na potvrdi

Svi studenti koji ostvare pravo na subvenciju ulaze u popis korisnika koji vrijedi od 1. listopada 2021. do 30. rujna 2022. godine.

Putna karta za navedene mjesece kupuje se isključivo uz predočenje osobne iskaznice.

Obrasce potvrda možete preuzeti na poveznici: https://www.smz.hr/oglasna-ploca/8919-subvencija-prijevoza-2