Popovačka tržnica pred otvaranjem

Na 3. sjednici Gradskoga vijeća Popovače aktualizirana je i tema izgradnje tržnice. „Kako teku radovi, hoće li se ispoštivati rokovi i koji su sve sadržaji u planu na prostoru tržnice?“ – upitao je gradonačelnika vijećnik SDP-a Rizo Mešić.

Gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru je istaknuo kako su radovi pri kraju, te kako je podnesen zahtjev za tehnički pregled objekta, za 1. rujna. „Preostali su samo radovi vezani uz čišćenje te obilježavanje, a potom će se nakon tehničkog pregleda objekt staviti u funkciju.“

Vezano uz dodatne sadržaje, gradonačelnik je odgovorio kako grad planira izgradnju parkirališta iza same tržnice, koja bi osim za potrebe te namjene, služila i za potrebe Doma zdravlja i ostalih važnih ustanova u samome centru, a za što već postoji i projektna dokumentacija.

Nadalje, gradonačelnik je pojasnio i kako će se na ulaze u tržnice postaviti rampe ili vrata, kako bi se očuvala imovina, ali i kako bi se spriječilo delikventno ponašanje. „Dobivanjem uporabne dozvole Grad Popovača će predati tržnicu na upravljanje Komunalnim servisima te  raspisati natječaj za korištenje unutrašnjeg prostora. Komunalni servisi će potom postaviti štandove na prodajni plato, te ostali potrebni inventar, kako bi se nesmetano mogla odvijati prodaja. S radom tržnice, Komunalni servisi odredit će i određena pravila vezana uz korištenje, vodeći pri tome računa da prednost zakupa prostora imaju naši lokalni proizvođači.“

Građani Popovače vesele se otvorenju tržnice, koja će im uz voće i povrće, koje su sada nalazili na prodajnim mjestima po centru grada, ponuditi i jaja, mlijeko i mliječne proizvode te svježu ribu.