Radovi na tržnici u završnoj fazi

Radovi na uređenju popovačke tržnice uspješno se privode kraju.

„Rekonstrukcija dijela zgrade, izgradnja nadstrešnice i izvedba platoa otvorenog dijela tržnice u Popovači“ jedan je najznačajnijih kapitalnih projekata na ovom području vrijedan 4,3 milijuna kuna. „Projekt je financiran sredstvima iz EU fondova u iznosu 3,5 milijuna kuna, dok je preostali dio sredstava osiguran iz nacionalnih fondova. Sa zadovoljstvom možemo istaknuti da se projekt uspješno privodi kraju. Izvođač se pridržava zadanih rokova tako da do kraja kolovoza, kako je i planirano, očekujemo dobivanje uporabne dozvole, a tijekom rujna stavljanje ovog prostora u funkciju“- istaknuo je gradonačelnik Josip Mišković tijekom jučerašnjeg obilaska gradilišta.
U sklopu ovog projekta izgrađena je nadstrešnica i plato otvorenog dijela tržnice te rekonstruiran dio zgrade unutar kojeg su, sukladno zakonski propisanim uvjetima prodaje tog dijela asortimana, smještene prostorije za ponudu mesa, ribe i mliječnih proizvoda. Projektom je obuhvaćeno i opremanje Tržnice osnovnom opremom.
„Budući da se do sada prodaja vršila na nekoliko različitih lokacija u gradu, projekt je to od velike važnosti za naše lokalne proizvođače odnosno obiteljska poljoprivredna gospodarstva koji će uređenjem tržnice konačno dobiti jedinstveno mjesto za prodaju svojih proizvoda. Sigurni smo da će uređenje tržnice imati snažan utjecaj na poboljšanje životnih uvjeta u našoj sredini i dati jak doprinos njezinom razvojnom potencijalu i za druge aktivnosti. Pored činjenice da se kroz ovaj projekt čini važan korak naprijed u osiguravanju boljih uvjeta za naše poljoprivredne proizvođače, istovremeno se građanima na jednom reprezentativnom prostoru osigurava veća ponuda kvalitetnih domaćih proizvoda“- zaključuje gradonačelnik.