Započinju Dani otvorenih vrata udruga

U organizaciji Ureda za udruge Vlade Republike i ove se godine od 10.-12.lipnja održava manifestacija Dani otvorenih vrata udruga.

Riječ je o godišnjem događaju koji se održava u cijeloj zemlji s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. Tema ovogodišnje manifestacije je “Krizna situacija = šansa za novi početak?”, a održava se upravo uz pridržavanje svih epidemioloških preporuka.

S područja Sisačko-moslavačke županije šest je udruga prijavilo svoja događanja. S područja Moslavine to su KUD „Repušnica“ i KUD „Mijo Stuparić“. KUD „Repušnica“ u subotu 12. lipnja od 10 sati u prostoru Prijamnog centra Repušnica organizira Folklorni susret “Leta letiju tradicija ostaje”.

Okupljeni će imati prilike sudjelovati u radionici izrade poculica i tradicijskog nakita od recikliranih materijala. Uz to posjetitelji će moći crtati, slikati te bojati motive sa moslavačkih nošnji. Također održat će se revija narodnog ruha društava okupljenih u Gradski savez KUD-ova Grada Kutine.

Velikoludinsko Kulturno-umjetničko društvo „Mijo Stuparić“ organizira trodnevni program pod nazivom „Upoznajemo Moslavinu“.

Tim povodom u Knjižnici i čitaonici Velika Ludina postavljena je izložba dječjih radova, odnosno motiva etno bojanke “U vrtu malom ruža je procvala”. Sutra u 19 sati u parku ispred Društvenog doma bit će ogledni sat uz tradicijsku pjesmu, ples i glazbu, a posljednjeg dana manifestacije u prijepodnevnim satima osim druženja s najmlađima, čitat će se o Moslavini, odnosno Ludini.

Više detalja o programima možete pronaći na stranici Udruge info https://www.udruge.hr/.