Proslavljen sv. Kvirin – zaštitnik Sisačke biskupije

Danas na Dan grada Siska u bazilici Svetog Kvirina održana je svečana sveta misa povodom proslave zaštitnika Sisačke biskupije, Grada Siska i župe – svetog Kvirina. Misu je s biskupom Vladom Košićem  predvodio szombathelski biskup Janos Szekely.

Osim svečane procesije svetkovini je prethodila Devetnica kojom su se vjernici duhovno pripravljali za proslavu svoga zaštitnika.

Već tradicionalno, tijekom prvoga dana biskup je uručio „Odlikovanje sv. Kvirina”, znak priznanja u Sisačkoj biskupiji onima koji se posebno trude svjedočanstvom i primjerom živjeti svoju vjeru. Ovogodišnji dobitnici odlikovanja su sestra Smilja Čirko i volonteri Caritasa za veliku žrtvu koju su podnijeli nakon teškog potresa koji je pogodio Biskupiju. Također, odlikovanje za svoj požrtvovan rad u prihvatu i njegovanju teških bolesnika u pandemiji koronavirusom primila je voditeljica Odjela za infektivne bolesti OB „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku dr. med. Tonka Jozić Novinc, te ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije dr. med. Inoslav Brkić za sve mjere koje su spasile mnoge živote.

Također, Hrvatski jedriličarski klub „Siscia“ Sisak  obilježio je i 30-tu regatu Svetog Kvirina koja će biti održana u subotu, 12. lipnja.

Fotografije: Radio Banovina