Pogledom u plavo započelo obilježavanje Dana Grada i Ljeto u Popovači

Uz bogati program, ove godine Ljeto u Popovači započelo je besplatnim ronjenjem na glavnom gradskom trgu u sklopu projekta Pogled u plavo.
Brojni građani i posjetitelji Grada Popovače imali su jedinstvenu priliku tijekom dva dana okušati se u ronjenju te spoznati čari i ljepote ronjenja pod punom ronilačkom opremom i uz stručni nadzor instruktora ronjenja u organizaciji Promocije ronjenja, a sve uz podršku Grada Popovače i Turističke zajednice Grada Popovače koji ulažu velike napore kako bi obogatili ljetni program te pružili svojim sugrađanima i posjetiteljima Popovače različite programe za provedbu što boljeg i kvalitetnijeg ljeta u gradu.

Na glavnom gradskom trgu bio je montiran 10 – metarski bazen s podvodnom izložbom fotografija Marjana Radovića pod nazivom Pogled u plavo dok su se ronjenju s instruktorima Nemo-Adria Rescue Teama najviše razveselila najmlađi koji su s nestrpljenjem čekali svoj prvi zaron. Među prvima to su učinili prstići ŠNK Moslavac u pratnji trenera Krešimira Starčevića. „Jako nam je bilo neobično disati pod vodom, ali su nam instruktori sve objasnili pa se nismo bojali. Baš nam je bilo super i htjeli bi to ponoviti” – rekli su mališani tom prilikom.
Početku ovogodišnjeg Pogleda u plavo nazočio je zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić, a događaju je prisustvovala i Ksenija Tomac Špoljarić, voditeljica Turističke zajednice Grada Popovača.

„Grad Popovača trudi se svojim mještanima ponuditi pregršt aktivnosti tijekom ljeta. Ovo je posebna aktivnost koja pruža nezaboravne doživljaje i djeca doista uživaju što nas veseli.“ – naglasio je Miklaužić dodavši kako će se tijekom ljeta uz proslave blagdana zaštitnika Grada i okolnih župa odvijati i pregršt sportskih i kulturnih događanja, među kojima treba izdvojiti skorašnji koncert klasične glazbe na Jelengradu, brdsku biciklijadu „Stazom praslonova“, te niz radionica za najmlađe u samome središtu grada.

„Projekt Pogled u plavo provodi se od 2010. godine, a ima za cilj promovirati Hrvatsku kao turističku i ronilačku destinaciju, ponude u ronjenju, ljepote hrvatskog podmorja i općenito ronjenje kao aktivnost s naglaskom na važnost sigurnosti u ronjenju te poticanje čim većeg broja osoba na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima kao i uključivanje mladih u promotivne, edukativne i ekološke programe. Ovdje smo četvrtu godinu zaredom, odaziv djece i mladih, ali i nešto starijih građana je izuzetno dobar i veselimo se ponovnom dolasku” – rekla je Andreja Vedrina, voditeljica projekta Pogled u plavo.