U novom sazivu Županijske skupštine 11 vijećnika s područja Moslavine

U novom sazivu Županijske skupštine naći će se 11 vijećnika iz Moslavine, najviše, čak 6, dolazi iz koalicije  HDZ-HSLS-HSS-HSP-HKS-HNS-HSU. Upravo je ta koalicija dobila potporu od 45,61%, odnosno 28 709 birača te je osvojila apsolutnu većinu u Županijskoj skupštini. Od 21 vijećnika s područja Moslavine su: Mijo Šepak (HDZ) iz Kutine, Mato Fofić (HDZ) iz Popovače, Davor Kljakić (HSLS) iz Kutine, Anto Žilić (HSP) iz Popovače, Ivan Nekvapil (HNS) iz Kutine te Martina Bočkor (HDZ) iz Velike Ludine.

Koalicija SDP-CENTAR-Laburisti-HDRS-Zelena alternativa-ORAH ostvarila je potporu od 19,52% glasača, odnosno njih 12 292. U Županijskoj će skupštini imati 9 vijećnika a s područja Moslavine dolaze 2. To su Vlado Lendvaj (CENTAR) iz Popovače i Oliver Žegarac (SDP) iz Velike Ludine. Domovinski pokret  dobio je potporu 12,03%, odnosno 7574 glasova birača, te će se među njihovih 5 vijećnika naći i 2 iz Moslavine, Damir Markuš iz Kutine i Andreja Čuturić iz Janja Lipe.

MOST je s potporom 6,14%, odnosno 3865 glasova birača osvojio 2 vijećnička mjesta, te će među vijećnicima biti i Ljiljana Lampert iz Kutine.