Obilježena 26. obljetnica VRA Bljesak u Popovači

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća uz molitvu koju je predvodio župnik popovačke župe sv. Alojzija Gonzage, vlč. Ivan Petrović, na mjesnom groblju u Popovači odana je počast poginulim hrvatskim braniteljima u povodu obilježavanja 26. obljetnice vojno- redarstvene akcije „Bljesak”.

Okupljene predstavnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Grada Popovače, pozdravio je gradonačelnik Josip Mišković zahvalivši im što svojim odazivom kontinuirano doprinose očuvanju uspomene na žrtvu te promicanju vrijednosti i digniteta Domovinskog rata. Riječi zahvale uputila je i predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja Katica Demeter. Sudionici ovog obilježavanja potom su se poginulim hrvatskim braniteljima poklonili i kod spomen obilježja na popovačkom Trgu II.
Predstavnici braniteljskih udruga s područja Grada Popovače sudjelovali su i u središnjem programu obilježavanja 26. obljetnice VRO Bljesak u Okučanima, kao i u obilježavanju 30. godišnjice ubojstva 12 pripadnika vinkovačke Specijalne jedinice policije u Borovu.