Krajem travnja u županiji 8225 nezaposlenih

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnih ureda u Sisku i Kutini, krajem mjeseca travnja ove godine na zavodu je registrirano 8 225 nezaposlenih osoba, što je na mjesečnoj razini pad nezaposlenosti za 4,9 posto, dok je na godišnjoj razini nezaposlenost smanjena za 13,4 posto.

Od ukupnog broja nezaposlenih osoba u našoj županiji, najveći broj nezaposlenih je u Sisku, 2 437 osoba. U Kutini je bez posla 1001 osoba, a u Petrinji posao traži 964 osobe. Najmanju nezaposlenost ima Majur gdje su bez posla 54 osobe. U usporedbi s istim mjesecom lani, evidentirana nezaposlenost je smanjena u gotovo svim gradovima i općinama, a najviše u Hrvatskoj Kostajnici, za 45,3 posto. Nezaposlenost je jedino porasla u Hrvatskoj Dubici i Lipovljanima, za 10,9 i 6,4 posto.

Tijekom travnja ove godine u evidenciju nezaposlenih novoprijavljene su ukupno 484 osobe, a najviše osoba je došlo iz prerađivačke industrije. Istovremeno iz evidencije nezaposlenih izašlo je 910 osoba, od čega je najviše njih posao pronašlo u prerađivačkoj industriji.